Met hulp van anderen kunt u weer grip krijgen op uw geldzaken en uw schulden stap voor stap wegwerken. Begin vandaag nog.

Hulp van een bekende of van een vrijwilliger

Vraag iemand die u vertrouwt en die zelf goed is met de administratie. Iemand uit uw vriendenkring, familie of misschien uit de buurt.

Kent u niemand die u kan helpen bij uw geldzaken? Vraag dan hulp van een vrijwilliger of ga naar een financieel café. Zij helpen u graag, zodat u later weer zelf verder kan. Een overzicht van mensen en organisaties die u kunnen helpen vindt u op de pagina Hulp bij de thuisadministratie.

Aan de slag met hulp

Het kan lastig zijn om overzicht te krijgen. Misschien weet u niet waar u moet beginnen. Iemand anders kan u helpen om het probleem op te delen in stukjes, zodat het makkelijker wordt om te beginnen. Wat u samen kunt doen:

Contact opnemen met schuldeisers

Het kan fijn zijn om wat hulp te hebben bij het bellen naar uw schuldeisers of het schrijven van brieven aan uw schuldeisers, waarin u vraagt om uitstel van betaling of een aangepaste betalingsregeling. Neem altijd contact op met uw schuldeisers, over het algemeen zijn zij meer dan bereid u te helpen met uw situatie. Door iets van u te laten horen kunt u erger voorkomen!

Op de website van het Juridisch Loket en op Zelfjeschuldenregelen.nl vindt u voorbeeldbrieven waar u samen met anderen mee aan de slag kunt.

Geld lenen

Misschien wil iemand u een geldbedrag lenen, waardoor u (een deel van) uw schulden kunt aflossen.

Ook leningen van bekenden zijn schulden. Denk er dus goed over na voordat u er een afsluit. Het is belangrijk dat u goede afspraken maakt over wanneer en hoe u het geld weer terugbetaalt. Het is het beste om deze afspraken schriftelijk vast te leggen en te ondertekenen.

Heeft u een uitkering? Meld deze lening dan wel bij de afdeling Werk en Inkomen en leen het geld nog niet totdat u toestemming heeft gekregen.

U kunt ook eerst contact opnemen met de schuldhulpverlening in uw gemeente voor advies.

Zelf iemand met schulden helpen

Denkt u dat iemand in uw omgeving misschien geldproblemen heeft? Op de website Eerste hulp bij Schulden leest u alles over het herkennen van geldproblemen en het bieden van hulp aan mensen met schulden.

U kunt ook de 'checklist schulden' invullen op de website van de Rijksoverheid. U krijgt dan een overzicht van de hulp die mogelijk is, op basis van de persoonlijke situatie van degene die geldproblemen heeft.

Organisaties

Schuldhulpverlening: budgetcoach

Fexx Budgetbeheer

 075-20 73 028 fexx.nlLagendijk 31541KAKoog aan de Zaan

Vergelijk hulpaanbod