Heeft u schulden, dan kunt u contact opnemen met de schuldhulpverlening. Ook als u beginnende schulden heeft die nog maar klein lijken. Hiervoor kunt u contact opnemen met het Amstelveenloket via 020-5404911. Een schuldhulpverlener helpt u om uiteindelijk weer schuldenvrij te worden.

Hulp op maat

Een traject schuldhulpverlening kan bestaan uit verschillende oplossingen. Soms krijgt u een periode begeleiding waarbij u zelf alle schulden volledig aflost met behulp van financieel advies of dat er aanvullende hulpverlening, zoals maatschappelijk werk wordt ingezet om uw situatie stabiel te houden.

Schuldregeling treffen

Zijn de schulden niet binnen 3 jaar volledig af te lossen dan zal er een regeling worden getroffen met de schuldeisers.

De mensen van de schuldhulpverlening bekijken eerst de hoogte van uw schulden en uw maandelijkse inkomsten en uitgaven. Ze bekijken ook hoeveel geld u elke maand nodig heeft om van te leven. Daarna proberen ze tot een regeling te komen met uw schuldeisers. Dit heet de minnelijke schuldregeling. Zo’n hulpverleningstraject duurt meestal een aantal jaren.

Budgetbeheer

Soms is het nodig dat hulpverleners tijdelijk uw inkomen beheren. Zij zorgen er dan voor dat uw vaste lasten van dit inkomen betaald worden. Elke week of maand krijgt u een deel van uw inkomen om boodschappen van te doen. Dit heet budgetbeheer.

Contact over hulp bij schulden

Neem contact op met het Amstelveenloket via 020-5404911, om schuldhulpverlening te vragen. De hulp wordt geboden door Balans schuldhulpverlening. Neem bij de eerste afspraak met het Amstelveenloket een overzicht van uw schulden en de laatste inkomsten en uitgaven mee.

Het kan ook gebeuren dat de gemeente u schuldhulp aanbiedt, zonder dat u zich heeft aangemeld. Dit kan gebeuren als u achterloopt met het betalen van bepaalde vaste lasten. Uw woningverhuurder, zorgverzekeraar en energieleverancier moeten betalingsachterstanden melden bij de gemeente, zodat de gemeente u hulp kan aanbieden.

Wachttijd en spoedgevallen

Meldt u zich voor schuldhulp, dan kunt u uiterlijk binnen 4 weken terecht voor een eerste gesprek. Komt u door uw schulden meteen in grote problemen? Dan moet de schuldhulpverlener van de gemeente u al binnen 3 dagen na uw melding helpen. Dit geldt als:

Zelf overzicht krijgen

U kunt ook terecht bij Participe voor de cursus 'omgaan met geld'. Of kijk voor tips op de website www.zelfjeschuldenregelen.nl.

Schuldsanering

Lukt het niet om samen met de schuldhulpverleners tot een oplossing te komen met de schuldeisers? Dan is wettelijke schuldsanering misschien een mogelijkheid.

Hulpaanbod

Budgetbeheer

Budgetbeheer

Budgetbeheer Bij budgetbeheer beheert Fexx uw geld volgens een...

Organisaties

Schuldhulpverlener

Schoonoord Financieel Beheer

 0299-48 02 58 schoonoordfb.nl

(Gemeentelijke) Kredietbank

Kredietbank Nederland

 088-62 62 777 kredietbanknederland.nlGardeniersweg 108933AALeeuwarden

Schuldhulpverlening: budgetcoach

Fexx Budgetbeheer

 075-20 73 028 fexx.nlLagendijk 31541KAKoog aan de Zaan

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod