De huisarts is het eerste aanspreekpunt als u problemen heeft met uw gezondheid. Uw huisarts kent u als patiënt en is dus vaak ook goed op de hoogte van de achtergrond van uw problemen.

Wat doet de huisarts?

Een huisarts heeft brede medische kennis. Een groot deel van de klachten kan uw huisarts daarom zelf behandelen. U kunt bij de huisarts terecht met gezondheidsproblemen, maar ook met psychische klachten. Ook denkt de huisarts met u mee als er andere problemen spelen, bijvoorbeeld eenzaamheid, problemen bij de opvoeding of problemen op uw werk.

Voor specifiekere of ernstige klachten zal de huisarts u waarschijnlijk doorsturen naar een specialist. Bij de meeste specialisten kunt u daarom alleen terecht met een verwijzing van de huisarts.

Het gesprek met de huisarts

Bij een bezoek aan de huisarts heeft u vaak maar kort de tijd om uit te leggen wat uw klachten zijn. Schrijf daarom van tevoren op wat u wilt vertellen. En bedenk welke vragen u wilt stellen.

Geeft de arts u veel informatie maar bent u bang dat u iets vergeet? U kunt iemand meenemen naar het gesprek. Meer tips voor het gesprek met de huisarts vindt u op de website Begineengoedgesprek.nl.

U kunt ook een geluidsopname maken. Zo kunt u het gesprek later terugluisteren. Maar let op: hier zijn wel regels voor. Kijk op de website van Patiëntenfederatie Nederland voor meer informatie.

Spoed!

Als u 's avonds, 's nachts of in het weekend voor spoedgevallen een huisarts nodig heeft, kunt u terecht bij de Centrale Huisartsenpost bij u in de omgeving.

Vergoeding

De kosten voor de huisarts krijgt u vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering.

Apotheek

Medicijnen kunt u ophalen bij de apotheek bij u in de buurt. Ook voor advies over medicijnen en uw medicijngebruik kunt u terecht bij uw apotheker.

Organisaties

Huisarts

Praktijk Bovenuit

 020-64 32 820 praktijkbovenuit.nlVan Heuven Goedhartlaan 4061181LKAmstelveen

Huisartsenpraktijk Keizer Karelpark

 020-45 38 271 keizerkarelpark.praktijkinfo.nlLindepark 21185LDAmstelveen

Gezondheidscentrum met huisarts

Medisch Centrum Bankras

 020-64 12 550 medischcentrumbankras.nlDen Bloeyenden Wijngaerdt 31183JMAmstelveen

Service Apotheek Kostverlorenhof

 020-34 54 177 apotheekkostverlorenhof.leef.nlKostverlorenhof 1491183HKAmstelveen

Service Apotheek Westwijk

 020-64 03 123 apotheekwestwijk-amstelveen.nlKamillelaan 11187ERAmstelveen

Apotheek Stadshart-Etos

 020-34 50 302 stadshartamstelveen.nlRembrandthof 511181ZLAmstelveen

Vergelijk hulpaanbod