Algemene informatie

Ging u er vroeger ook graag voor zitten? Voor een goed boek of uw favoriete tijdschrift. En gaat dat nu niet meer omdat u een leesbeperking heeft? Dan helpt Passend Lezen u om te blijven lezen!

De collectie van Passend Lezen bevat duizenden boeken, kranten en tijdschriften in verschillende leesvormen zoals audio, braille, grootletter en een combinatie van leesvormen. Daarnaast biedt Passend Lezen ook hoorspelen, hoorcolleges, reliëfwerk en maatwerk. Met meer dan 83.000 titels is er voor ieder wat wils! Genieten dus!
Superboek, speciaal voor jeugd en jongeren
Passend Lezen heeft ook een speciale collectie voor jeugd en jongeren. De jeugdcollectie van Passend Lezen vind je via superboek.nl.
Gemakkelijk, altijd en overal
Luisteren naar gesproken lectuur kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld via de gratis Daisylezer-app van Passend Lezen of via de website www.passendlezen.nl. Het is ook mogelijk om de gesproken lectuur op Daisy-cd thuis te ontvangen om te lezen via een leeshulpmiddel.
Lid worden?
De collectie is exclusief beschikbaar voor mensen die een visuele beperking of dyslexie hebben, of door een cognitieve of fysieke beperking niet in staat zijn om te lezen of een boek vast te houden. Heb je een leesbeperking en wil je lid worden?
Een lidmaatschap voor kinderen tot en met 17 jaar is gratis. Een lidmaatschap voor volwassenen kost €30 per jaar. Voor instellingen geldt een lidmaatschapsbedrag van €30 per jaar.
Meer weten? Ga naar passendlezen.nl!

Contactinformatie

 070-33 81 500Zuid-Hollandlaan 72596AL 's-Gravenhage www.passendlezen.nlLaatste controle: augustus 2021

Plan route

Postadres
Postbus 840102508AA 's-Gravenhage

Toegankelijkheid

Hulpaanbod

Lectuur in passende leesvorm

AudiolezenPassend Lezen heeft verschillende mogelijkheden voor audiolezen. U kunt kiezen uit gesproken boeken, kranten en tijdschriften, maar kunt bij ons ook hoorspelen lenen. Raadpleeg de catalogus, via de knop boeken in het submenu, voor het volledige aanbod en om te bestellen. De gesproken...

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Adviespunt of informatiepunt Bibliotheek, Mediatheek
Vergelijk hulpaanbod